یافته های جالب از تازه ترین گزارش جهانی شادی

یافته های جالب از تازه ترین گزارش جهانی شادی

پارسی کاو: گزارش جهانی شادی در سال 2025 که توسط مرکز تحقیقات رفاه در دانشگاه آکسفورد پخش شده، نشان میدهد که اعتقاد به مهربانی دیگران بسیار بالاتر از آن چه قبلا تصور می شد با شادی مرتبط می باشد.



به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا، تازه ترین یافته ها که روز گذشته ( پنجشنبه ) به مناسبت روز جهانی شادی سازمان ملل انتشار یافت، شادترین کشورهای جهان را رتبه بندی می کند و در عین حال بینش های بین رشته ای ارزشمندی را در مورد رفاه و شادی مردم در سرتاسر جهان ارائه می کند.

رتبه بندی کشورها برمبنای میانگین سه ساله ارزیابی هر جمعیت از کیفیت زندگی آنها است. کارشناسان اقتصاد، روان شناسی، و جامعه شناسی، با بهره گیری از عواملی مانند سرانه تولید ناخالص داخلی، امید به زندگی سالم، داشتن کسی که روی آن حساب کنند، احساس آزادی، سخاوت و درک فساد، تغییرات را در کشورها و در طی زمان تجزیه وتحلیل کرده اند.

رتبه بندی شادی کشورها در سال ۲۰۲۵ این موارد را نشان می دهد:
فنلاند برای هشتمین سال متوالی از نظر شادی در رتبه یک جهان قرار دارد و فنلاندی ها در هنگام ارزیابی زندگی خود میانگین نمره ۷.۷۳۶ (از ۱۰) را گزارش کرده اند. ادامه روند صعودی برای کشورهایی مانند لیتوانی (در رتبه شانزدهم)، اسلوونی (در رتبه نوزدهم) و چک (در رتبه بیستم ) بر همگرایی سطوح شادی بین اروپای شرقی، مرکزی و غربی تأکید دارد. آمریکا که سال قبل برای اولین بار از بیست کشور برتر خارج شده بود، امسال با رتبه بیست وچهارم پایین ترین جایگاه خودرا تا حالا تجربه کرده است. انگلیس (رتبه بیست و سوم) کمترین میانگین ارزیابی زندگی خودرا طی هشت سال قبل گزارش کرده است. افغانستان بازهم غمگین ترین کشور جهان است و در این لیست در رتبه ۱۴۷ قرار دارد. پس از افغانستان، کشورهای سیرالئون (۱۴۶)، لبنان (۱۴۵)، مالاوی (۱۴۴) و زیمباوه (۱۴۳) در قعر جدول شادترین کشورهای جهان قرار گرفتند.
برخی دیگر از یافته های جالب این گزارش به این شرح است:
به اشتراک گذاشتن وعده های غذایی با دیگران به شدت با حال خوب افراد در تمام مناطق جهانی مرتبط می باشد. این داده ها همین طور نشان میدهد تعداد افرادی که به تنهایی غذا می خورند در ایالات متحده طی دو دهه گذشته ۵۳ درصد بالا رفته است. اندازه خانوارها ارتباط تنگاتنگی با شادی دارد. خانواده های چهار تا پنج نفره در مکزیک و تعدادی از کشورهای اروپایی، بالاترین سطح شادی را داشتند. در سال ۲۰۲۳، ۱۹ درصد از جوانان در سرتاسر جهان گزارش کردند که هیچ کسی را ندارند که بتوانند برای حمایت اجتماعی روی او حساب کنند. این نسبت به سال ۲۰۰۶ حدود ۳۹ درصد افزایش داشته است. افزایش قطب بندی های سیاسی و آرای ضد ساختارهای موجود، نشان دهنده کاهش شادی و اعتماد اجتماعی در ایالات متحده و بخشهایی از اروپا است.
ژان امانوئل دی نیو، مدیر مرکز تحقیقات رفاه آکسفورد، استاد اقتصاد در دانشگاه آکسفورد و سردبیر گزارش شادی جهانی، در مورد گزارش سال ۲۰۲۵ می گوید: « گزارش امسال، ما را مجبور می کند تا به عوامل سنتی تعیین کننده شادی همچون سلامت و ثروت، نگاه دقیق تری داشته باشیم. انگار به اشتراک گذاشتن وعده های غذایی و اعتماد به دیگران حتی قویتر از آن چه انتظار می رود، تضمین کننده سلامت است. در دوران انزوای اجتماعی و قطبی سازی سیاسی، ما باید راه هایی پیدا نماییم تا مردم را باردیگر دور میز مذاکره بیاوریم، انجام این کار برای رفاه فردی و جمعی ما حیاتیست.»



1404/01/01
13:08:30
5.0 / 5
56
تگهای خبر: كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
ParsiKav