سرمایه گذاری برای تولید،

تأکید مجدد بر تولید در شعار سال کلید اصلی بهبود اقتصاد کشور

تأکید مجدد بر تولید در شعار سال کلید اصلی بهبود اقتصاد کشور

به گزارش پارسی کاو، فعال دانشجویی و دانشجوی معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) ضمن اشاره به نامگذاری شعار سال ۱۴۰۴ از جانب رهبر معظم انقلاب به نام ˮ سرمایه گذاری برای تولیدˮ تاکید مجدد بر تولید را کلید اصلی بهبود اقتصاد کشور دانست و گفت: نامگذاری سال جاری به نام سرمایه گذاری برای تولید و تأکید مجدد حضرت آقا بر مساله تولید حاکی از اینست که ما آنطور که شایسته است به مساله تولید اهتمام نداشتیم و به نقطه مطلوب نرسیده ایم.


ثمین اسماعیل زادیان، در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب و ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در شروع سال ۱۴۰۴، عنوان کرد: ایشان تولید را یکی کلید های اصلی بهبود اقتصاد کشور و معیشت مردم برشمرده و فرمودند چیزی که اتفاق افتاده، با چیزی که مورد انتظار است فاصله دارد؛ یعنی ما آن عملکرد مطلوب و مورد انتظار را نداشتیم و عدم اهتمام به نحو شایسته به حوزه تولید، عامل تاکید مجدد رهبری بر این مساله است.

اسماعیل زادیان ضمن اشاره به تاکید مجدد مقام معظم رهبری بر مساله تولید در شعار سال، اظهار داشت: به تعبیر دیگر، شاید بتوان اظهار داشت که کم کاری ما در این عرصه سبب شده که ایشان مجدداً در شعار سال بر بحث تولید تاکید داشته باشند.
وی در مورد رفع موانع تولید و وظیفه دولت در این حوزه، عنوان کرد: وظیفه دولت، رفع موانع تولید است و یک سری اقدامات دیگری هم در کنار این رفع موانع باید صورت گیرد همچون اقدامات موردنیاز برای سرمایه گذاری مردم در تولید. این اقدامات لازم را به تعبیر دیگر میتوان الزامات تولید نامید. پس یک بحث، رفع موانع است و یکی هم پیگیری و دنبال کردن مواردی که در رابطه با الزامات تولید است.

زمینه سازی برای مشارکت مردم در سرمایه گذاری، اولویت دولت

این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه «وظیفه دولت در درجه اول، زمینه سازی برای مشارکت و سرمایه گذاری مردم است»، اظهار داشت: یک نمونه ای که می شود در این عرصه مثال زد، تعیین متولی برای تعیین ساز و کارهای هدایت نقدینگی بسمت تولید است؛ یعنی یک برنامه ریزی دقیق بشود، یک متولی تعیین بشود تا نقدینگی را بسمت تولید هدایت کند.
وی با تاکید بر ضرورت به کارگیری سرمایه های خرد و کلان در راه تولید، اظهار داشت: متولی این امر باید یک مجموعه تمام وقت فعال باشد، افراد جهادی و اهل ابتکار در آن حضور داشته باشند و واقعا این مساله دغدغه آنها باشد.

تأمین امنیت سرمایه مردم، ضرورتی اجتناب ناپذیر

اسماعیل زادیان «تأمین امنیت سرمایه مردم» را از دیگر وظایف دولت دانست و اضافه کرد: حضرت آقا بر این مساله تأکید داشتند؛ بعنوان مثال، ثبات مقررات در جهت تأمین این امنیت خیلی مهم است.
وی «معرفی فرصت ها و راهنمائی مردم برای سرمایه گذاری» و «بهره گیری از افراد متخصص برای عرضه راهنمائی و مشاوره به دولت و مردم» را از دیگر الزامات تحقق این هدف برشمرد.

ضرورت تسهیل فرآیند سرمایه گذاری و رفع مشکلات مالیاتی

این دانشجوی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه به بیان موانع موجود در راه تولید پرداخت و اظهار داشت: فرآیند سرمایه گذاری باید کوتاه و تسهیل شود، مشکلات مالیاتی، مشکلات در ارتباط با مجوزها و تسهیلات بانکی باید رفع و رجوع شوند و به روند سرمایه گذاری تسریع کرده شود.
وی «پیشگیری دولت از واردات بی رویه و مراقبت از سرازیر شدن سرمایه ها بسمت بخش های غیرمولد مانند کالا، ارز و طلا» را ضروری دانست و تاکید کرد: باید از این اتفاق جلوگیری شود و محل مناسب سرمایه گذاری از منظر سودآوری برای مردم و سودمندی برای اقتصاد کشور معرفی شود.
اسماعیل زادیان در ادامه این بخش از سخنان خود، «افزایش بهره وری سرمایه و اثربخش بودن و کارا بودن سرمایه گذاری ها» را مورد تاکید قرار داد.

درخواست از مردم برای مشارکت در سرمایه گذاری برای تولید

این فعال دانشجویی در ادامه ضمن اشاره به نقش مردم در تحقق اهداف اقتصادی کشور، اظهار داشت: امیدوارم همانطور که تا هم اکنون مردم در میدان عمران، آبادانی، ساخت و پیشرفت کم نگذاشتند، در این بحث سرمایه گذاری برای تولید هم پای کار بیایند.
وی ادامه داد: هر کسی که می تواند با امکانات مالی، یا هر شیوه دیگری مانند راهنمائی و مشاوره، بیاید پای کار و کمک بدهد. همچنین، باید مقداری نسبت به تولیدات داخلی تعصب داشته باشیم و از تجمل گرایی افراطی پرهیز نماییم.

ضرورت مردمی شدن اقتصاد و کاهش دخالت دولت

اسماعیل زادیان در انتهای سخنان خود، «دولتی بودن اقتصاد» را یکی از اشکالات مهم اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: باید مدیریت فعالیتهای اقتصادی بیشتر به مردم سپرده شود، دخالت دولت کم شده و نظارت و مراقبت دولت افزایش یابد.
وی ضمن اشاره به تشبیه سال ۱۴۰۳ از جانب مقام معظم رهبری به سال ۱۳۶۰، به حوادث پی درپی رخ داده در این سال اشاره نمود و با اشاره به اینکه «حضرت آقا سال ۱۴۰۳ را سال پر ماجرا و پرحادثه توصیف کردند و اتفاقات پیاپی سال ۱۴۰۳ را تشبیه کردند به سال ۱۳۶۰»، عنوان کرد: ما در سال ۱۴۰۳ حوادث مختلف و مختلفی را داشتیم که از همان ابتدای سال با شهادت مستشاران ما در دمشق شروع شد و بعد از آن، شاهد شهادت رئیس جمهور و حوادث طبیعی ناگواری چون جان باختن حدود ۵۰ نفر از هموطنانمان در حادثه معدن طبس بودیم.
وی ادامه داد: در ادامه سال نیز، بحث مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و سختی هایی که برای آنها وجود داشت، در سطح داخلی قابل مشاهده بود. در زمینه بین المللی نیز، ما شاهد شهادت رهبران مقاومت همچون شهید نصرالله، شهید هنیه، شهید سنوار و سایر شهدای گرانقدر بودیم.
این دانشجوی دانشگاه امام صادق (ع) با تاکید بر این که «به تعبیر حضرت آقا، هم ملت ایران و هم امت اسلامی عناصر ارزشمندی را از دست دادند و شخصیت های بزرگی از دست ما رفت»، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مروری به وقایع سال ۱۳۶۰ داشته باشیم، در این سال هم وقایع پیاپی اتفاق افتاد؛ همچون شهادت شهید چمران، ترور نافرجام حضرت آقا، شهادت شهید بهشتی، شهادت شهید رجایی و شهادت شهید باهنر و سایر شهدای والا مقام.

فتح خرمشهر؛ تجلی وعده الهی

اسماعیل زادیان ضمن اشاره به تلخی وقایع سال ۱۳۶۰، تصریح کرد: شاید به ذهن برسد که با این اتفاقات تلخ، سال ۶۱ احتمالا سال سخت تری برای جمهوری اسلامی بوده است؛ اما با بررسی وقایع سال ۶۱، شاهد آزادسازی و فتح خرمشهر در خردادماه این سال هستیم و این یعنی تحقق آیه شریفه ‘إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا’ و همان تعبیر حضرت آقا که می فرمایند ملت ایران در راه پیروزی نهائی است.

ویژگی های شخصیتی شهدای خدمت

این فعال دانشجویی در جواب سوالی در رابطه با ارزش های شهدای خدمت، اظهار داشت: مستشاران ما مجاهدان فی سبیل اللهی بودند که سال ها در جبهه نبرد حق ضد باطل جنگیدند و در میدان مبارزه، در مقابل ظلم و استکبار ایستادگی و مقاومت کردند.
او همینطور در مورد رئیس جمهور فقید، اضافه کرد: رئیس جمهور فقید ما، به تعبیر حضرت آقا، تلاش بی وقفه ای در راه خدمت به مردم و کشور داشت. ایشان یک مسئول کارآمد، باکفایت، صمیمی و جدی بودند؛ رئیس جمهور محبوب و مردمی بودند و حضرت آقا فرمودند که ملت ایران خدمتگزار صمیمی، مخلص و با ارزش خویش را از دست داد.
اسماعیل زادیان با تاکید بر این که «ایشان شخصیتی بودند که امید و اعتماد را در دل مردم زنده کردند»، عنوان کرد: به تعبیر رهبری، ایشان مظهر شعارهای انقلاب بودند و از نظر من، شیوه مدیریتی و حکمرانی ایشان بر پایه اصول و محکمات انقلاب اسلامی استوار بود و یک سبک مدیریتی جدید را بنا نهادند.
وی ضمن اشاره به تلاشهای بی وقفه رئیس جمهور شهید، اظهار داشت: ایشان حد نصاب را در بحث خدمتگزاری بسیار بالا بردند و به تعبیر حضرت آقا، ایشان یک شخصیت خستگی ناپذیر داشتند که حد نصاب خدمتگزاری را بالا برد.
معنویت؛ سد مستحکم ملت ایران در مقابل توطئه های دشمن
این فعال دانشجویی در ادامه ضمن اشاره به روحیه معنوی بالای مردم، خاطرنشان کرد: همانطور که اشاره کردم، مردم روحیه معنوی بسیار بالایی از خود نشان دادند. علیرغم تبلیغات و تلاشهای بسیار زیاد دشمن برای جدا کردن ملت ایران از معنویت بحمدالله تلاش هایش بی نتیجه ماند و به تعبیر حضرت آقا، ناکام ماند و توسل و گرایش به معنویت در مردم بیشتر هم شد.
وی با اشاره به اینکه «شیوه مواجهه مردم با حوادث، قدرت معنوی، صبوری، رشادت و مقاومت آنها را نشان داد»، اظهار داشت: حضرت آقا می فرمایند که در مقابل حادثه ای مثل شهادت رئیس جمهور و تعدادی از دولتمردان، کمر ملت ها خم می شود؛ اما ملت ما این بازخورد را در آن بدرقه عظیم نشان داد.
این فعال دانشجویی ضمن اشاره به تهدیدات دشمن، تصریح کرد: دشمن تهدید کرده بود تا ملت احساس خطر و ترس بکند؛ ولی مردم مصمم تر از قبل و با مشارکت بیشتری در نماز جمعه نصر، تشییع ها، راهپیمایی ها و انتخابات شرکت نمودند.
وی با تاکید بر این که عاملی که سبب بروز این روحیه معنوی بالا از مردم شد، اعتقاد و اعتماد به وعده های الهی بود، اضافه کرد: باور به تحقق وعده نصرت الهی است که در آیه شریفه می فرماید: ‘إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ’؛ اگر خدا را یاری کنید، او هم شما را یاری می کند و قدم های شما را استوار می سازد.
اسماعیل زادیان در ادامه ضمن اشاره به مشکلات موجود در کشور، اظهار داشت: مشکلاتی که در کشور وجود دارد، مشکلات معیشتی، مشکلات اقتصادی می باشد و سختی هایی که مردم با آن مواجه اند، ولی مردم در صحنه حضور دارند و پای نظام و انقلاب ایستاده اند و در بحث کمک ها به امت اسلامی، شاهد سیل کمک ها از سمت مردم بودیم و به نظر من، این ها ریشه در اعتقادات و باور مردم دارد.



منبع:

1404/01/05
11:53:07
5.0 / 5
33
تگهای خبر: امنیت , تخصص , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ParsiKav