تعامل افراد ناتوان با سیستم های كامپیوتری به كمك یادگیری ماشینی
به گزارش پارسی كاو پژوهشگران آمریكایی و انگلیسی، سیستم جدیدی مبتنی بر الگوریتم یادگیری ماشینی ابداع نموده اند كه به افراد ناتوان در تعامل با سیستم های كامپیوتری كمك می نماید.
به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلور، شاید ادغام گروه جدیدی از الكترودهای نانومقیاس یا تجهیزات الكترونیكی و یك الگوریتم یادگیری ماشینی بتواند به افراد ناتوان كمك نماید تا كنترل ویلچر الكتریكی خویش را به دست بگیرند، با كامپیوتر در تعامل باشند و یا از یك وسیله نقلیه رباتیك بدون احتیاج به سیم استفاده كنند.
پژوهشگران "موسسه فناوری جورجیا"(GT) و "دانشگاه ایالتی ویچیتا"(WSU) در آمریكا و "دانشگاه كنت"(UKC) انگلستان، با استفاده از سیستم "واسط مغز و رایانه"(BMI)، گامی در این زمینه برداشته اند. شاید این سیستم پوشیدنی بتواند در ثبت نوار مغزی بهبود ایجاد كند. پژوهشگران این سیستم را روی شش بیمار آزمایش كردند اما این سیستم هنوز روی بیماران ناتوان آزمایش نشده است.
"وون هونگ یئو"(Woon-Hong Yeo)، استادیار موسسه فناوری جورجیا اظهار داشت: پژوهش ما، راهبردهای بنیادینی در طراحی یك سیستم قابل حمل و كارآمد برای ثبت نوار مغزی عرضه می دهد كه در ابزار گوناگون و سیستم های خانگی هوشمند كاربرد داشته باشد. این سیستم، نوآوری قابل توجهی در ابداع سیستم های ثبت نوار مغزی با وضوح بالا به حساب می آید.
واسط مغز و كامپیوتر، یك فناوری مهم در زمینه توانبخشی است كه به افراد مبتلا به "اسكلروز جانبی آمیوتروفیك"(ALS)، سكته مزمن یا دیگر ناتوانی های شدید حركتی، در كنترل اعضا و سیستم های مصنوعی كمك می نماید. هم اكنون، گردآوری سیگنال های مغز افراد، با استفاده از كلاهك هایی صورت می گیرد كه به تعدادی الكترود، رابط و سیم مجهز است تا با كمك آنها به تجهیزات كامپیوتری متصل شود و سیگنال ها را ارزیابی كند.
یئو و همكارانش، از سنسورهای جدیدی استفاده كردند كه انعطاف پذیر و بی سیم هستند و همینطور تجهیزات الكترونیكی را به كار بردند كه به آسانی در ارتباط با پوست استفاده می شوند. این سیستم، سه عنصر را در بر دارد؛ الكترودهای انعطاف پذیری كه به كمك موها مستقیما با جمجمه در تماس قرار می گیرند، یك الكترود نانومقیاس و یك مدار نرم و انعطاف پذیر كه قابلیت اتصال به بلوتوث را دارد. در این سیستم، داده های نوار مغزی، در یك مدار انعطاف پذیر پردازش می شوند و سپس به صورت بی سیم و با كمك بلوتوث به یك تبلت انتقال می یابند.
پژوهشگران برای مرتفع ساختن چالش های پیش رو، از الگوریتم های مبتنی بر یادگیری عمیق استفاده كردند.
یئو اضافه كرد: سیستم های ثبت نوار مغزی، بیشتر جمجمه را برای دریافت سیگنال ها پوشش می دهند اما شاید بعضی از كاربران نسبت به پوشیدن آن حساس باشند. ابزار پوشیدنی ما نرم است و طوری طراحی شده كه جهت استفاده بلند مدت، راحت باشد.
پژوهشگران قصد دارند در مراحل آینده پژوهش، الكترودها را بهبود ببخشند تا سیستم جهت استفاده افراد ناتوان، كارآمدتر باشد.
این پژوهش، در مجله "Nature Machine Intelligence" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب