سنسور جدیدی که سکته مغزی را تشخیص می دهد
پارسی کاو: محققان کره جنوبی یک سنسور رشته ای فوق حساس، انعطاف پذیر و قابل کشش ساخته اند که امکان تشخیص سکته مغزی را فراهم می آورد.
به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «سئونگ کیون کانگ»(Seung-Kyun Kang) از گروه علوم و مهندسی مواد دانشکده مهندسی «دانشگاه ملی سئول»(SNU) با همکاری محققان «دانشگاه دانکوک»(Dankook University)، «دانشگاه آجو»(Ajou University) و «دانشگاه پردو»(Purdue University)، یک سنسور فشار را با حساسیت رکوردشکن ساخته اند.
به نقل از میراژ نیوز، این پژوهش پیشگامانه یک سنسور فوق حساس، انعطاف پذیر و قابل کشش را معرفی کرده اند که امکان تشخیص سکته مغزی را در لحظه بوسیله نظارت مداوم بر جریان خون ممکن می سازد و فرصت های جدیدی را در حوزه مهندسی پزشکی دقیق فراهم می آورد.
سنسورهای کششی انعطاف پذیر، سیگنال های بیومکانیکی یا تغییر شکل اجسام را بر طبق تغییرات رخ داده در مقاومت الکتریکی مواد رسانا تشخیص می دهند. سنسورهای پیشین به سبب حساسیت کم و کاهش قابل توجه عملکرد در زمان بررسی کشش خیلی کم با محدودیت هایی روبه رو شده اند.
این محدودیت ها، چالش های مهمی را در تشخیص سریع بیماریهای در رابطه با سیگنال های فیزیولوژیکی مکانیکی و همین طور در ارزیابی های قابلیت اطمینان ساختاری و بررسی های ایمنی پیشگیرانه ایجاد می کنند. به عنوان مثال، بیماریهای عروق مغزی مانند خون ریزی مغزی یا ایسکمی قبل از این که به یک عامل تهدیدکننده زندگی تبدیل شوند، با کشش های خیلی کم همراه هستند.
بطور مشابه، مواد ساختاری بطور معمول سطوح کشش بسیار کمی را قبل از شکستن تجربه می کنند که می تواند به تلفات قابل توجهی منجر شود. گروه پروفسور کانگ برای مقابله با این چالش ها، سنسور جدید خودرا معرفی کردند که حساسیت آنها در مقایسه با سنسورهای پیشین تا ۱۰۰ برابر بیشتر است. سنسور آنها می تواند کشش های بسیار کمی را تشخیص دهد که معادل تغییر طول در مقیاس یک اتم روی سطح موی انسان هستند.
سنسور جدید با تقویت تغییرات مقاومت الکتریکی در ترک های نانومقیاس سطح، به حساسیت پیشرو خود دست یافت. در نتیجه، توانایی خودرا در نظارت بر تغییر شکل بسیار کوچک همراه با فرآیندهای رشد میکروبی نشان داد که همچون آنها می توان به تشخیص در لحظه رشد ساختارهای کپک روی نان اشاره نمود.
این گروه پژوهشی در مقاله خود نوشتند: این پژوهش فقط درباره ی بهبود عملکرد سنسور نیست، بلکه درباره ی ارائه یک روش پیشگامانه است که بر محدودیت های اساسی فناوری های پیشین غلبه می کند. ما برنامه های گسترده ای را جهت استفاده از سنسور نه فقط در عرصه مهندسی زیستی و دستگاه های پزشکی، بلکه در عرصه هایی مانند رباتیک، واکنش به بلایای طبیعی و نظارت بر محیط زیست پیش بینی می نماییم.
این پژوهش در مجله «Science Advances» به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب