مدیرعامل آسیاتك:

فیبر نوری تاثیر مستقیم در اقتصاد و توسعه دارد

فیبر نوری تاثیر مستقیم در اقتصاد و توسعه دارد

به گزارش پارسی کاو، مدیرعامل آسیاتک در پنل گفت و گوی چالش ها و فرصت های اقتصادی پروژه ملی فیبر نوری اظهار داشت: باید بپذیریم تغییر نسل ارتباطاتی نیازمند تغییر و ایجاد شبکه کامل و یکپارچه با طراحی مناسب با نیاز نسل است.



به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، پنل گفت و گوی چالش ها و فرصت های اقتصادی پروژه ملی فیبر نوری توسط کمیسیون فناوی اطلاعات و ارتباطات اتاق تجاری ایران در حاشیه نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات اقتصاد دانش بنیان کیش اجرا شد.
قیمت گذاری با رقابت آزاد
مهندس محمدعلی یوسفی زاده، مدیرعامل آسیاتک در این جلسه درباره ی تعرفه توسعه فیبر نوری در مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات اظهار داشت: «قیمت گذاری باید عملا با رقابت آزاد انجام گیرد.» وی توضیح داد: در قوانین ما زیرساخت و توسعه باید توسط دولت صورت گیرد. در دولت های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم اتفاقات خوبی دراین زمینه رخ داد اما یک شکاف بزرگ وجود داشت و آن هم ناشی از بزرگ و پیچیده بودن پروژه بود. بهر دلیلی شرکت مخابرات در زمان مناسب خودش بجای این که برای توسعه نسل ارتباطات سرمایه گذاری کند، مسئولیتش را به دولت واگذار کرد. گاهی نیز مدیران عامل به ماجرا ورود کردند.
نیازمند ایجاد شبکه یکپارچه هستیم
مدیرعامل آسیاتک با اعلان اینکه باید بپذیریم تغییر نسل ارتباطاتی نیازمند تغییر و ایجاد شبکه کامل و یکپارچه با طراحی مناسب با نیاز نسل است، بیان کرد: در حوزه گسترش زیرساخت فیبر در دولت سیزدهم اتفاقات بزرگی رخ داد اما مخابرات همراهی لازم را به عمل نیاورد. او همین طور اشاره نمود که مدافع مصوبه ۲۳۰ و ۲۶۶ است.
بگفته او حالا جنس رقابت تغییر کرده است و این موجب ایجاد تلنگری بر مخابرات نیز شده است. مدیرعامل آسیاتک درباره ی مطالبات اهالی این صنعت نیز بیان کرد: ما نیاز داریم که مسئله مان با کلان شهرها و زیاده خواهی شهرداری ها حل شود. باید فرهنگ سازی ایجاد شود که شوراهای شهر با اپراتورها همراهی کنند. شرکت ما حداقل در بالاتر از ۱۰۰ شهر درحال اجرای پروژه فیبر نوری است. مردم باتوجه به آگاهی از اهمیت فیبر نوری توسعه آنرا از شوراهای شهر پیگیری می کنند.
بحث فقط درباره ی اینترنت نیست
مهندس یوسفی زاده افزود: امروز بحث ما فقط اینترنت نیست، ما درباره ی موضوعی صحبت می نماییم که خیلی چیزها از آن قابل بهره برداری است و در اقتصاد، توسعه و حضور ما در مجامع جهانی تاثیر دارد. مخاطبان این سرویس نیز افرادی هستند که بر لبه تکنولوژی حرکت می کنند.
به گفته مدیرعامل آسیاتک، ما نیاز به یک نسل ۵ اختصاصی یا شبکه اصطلاحا ۵G برای نقاطی که فشردگی کمی در شبکه سازی فیبر دارد، داریم که از سرمایه گذاری خود استفاده بهینه نماییم.
وی همین طور اظهار داشت: ۲۸ میلیون سیم تلفن ثابت یا کابل مسی داریم. اگر بخواهیم چالش های اپراتورهای خصوصی و مخابرات در حوزه زیرساخت فیبر نوری حل شود، نیازمند ترابرد شماره های ثابت هستیم که این مهم باید بوسیله سازمان تنظیم به عنوان متولی آن حل شود.
نیازمند گسترش زیرساخت کابل نوری هستیم
صابر فیضی، مدیرعامل فناپ تلکام نیز در این جلسه عنوان کرد: ما برای تقویت سیستم موبایلی نیازمند توسعه زیزساخت فیبر هستیم. توسعه کابل نوری در حوزه ارتباطات حکم اتوبان را دارد، ما اگر بستر ناسب ساخته شود، مشکل اپراتورها در حوزه شبکه حل خواهد شد.
او عقیده دارد، تا آن زمان که زیرساخت تقویت نشود، نمی توان از تکنولوژی های نوین بهره برد.
مهرداد میراسمعیلی، عضو کمیسیون فاوای اتاق تجاری نیز در این جلسه عنوان نمود که باید در حوزه آزادسازی نرخها نگاه واقع‎ بینانه داشت. او در این زمینه اظهار داشت: بزرگ ترین چالش صنعت ما هزینه هاست که همه دلاری است.
سید محمدحسن مقدم فر، بنیان گذار راهبران تحول دیجیتال بیان کرد: نگاه به فیبر نوری نباید پروژه ای بلکه باید تجاری باشد. یعنی به هزینه های آن نیز توجه کرد.


منبع:

1403/06/21
13:12:01
5.0 / 5
231
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , تكنولوژی , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
ParsiKav