آنتی بیوتیک جدیدی که مقاومت ابرمیکروب ها را می شکند

آنتی بیوتیک جدیدی که مقاومت ابرمیکروب ها را می شکند

پارسی کاو: به گزارش پارسی کاو، دانشمندان «مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن»، نوع جدیدی از آنتی بیوتیک را ابداع نموده اند که میتوان آنرا به سرعت باردیگر مهندسی کرد تا در مقابل میکروب های خطرناک مقاومت کند.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، آنتی بیوتیک جدیدی که توسط «پریسیلا کاردوسو»(Priscila Cardoso)، دانشجوی مقطع دکتری و دکتر «سلین والری»(Céline Valéry)، پژوهشگر دانشکده بهداشت و علوم زیستی «مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن»(RMIT) توسعه یافته است، طراحی ساده ای دارد که امکان تولید سریع و مقرون به صرفه آنرا در لابراتوار فراهم می آورد.
عناصر سازنده آمینواسید این آنتی بیوتیک که «پریسیلیسیدین»(Priscilicidin) نام دارد، کوچک هستند. بنابراین، میتوان آنرا برای مقابله با انواع متعدد مقاومت ضد میکروبی طراحی کرد.
با عنایت به این که «سازمان جهانی بهداشت»(WHO)، مقاومت ضد میکروبی را یکی از ۱۰ تهدید بزرگ جهانی بهداشت عمومی می داند که بشریت با آن روبه رو است، احتیاج به توسعه آنتی بیوتیک های جدید بیشتر از هر زمان دیگری احساس می شود.
پروفسور «شارلوت کان»(Charlotte Conn)، راهنمای رساله دکتری کاردوسو اظهار داشت که با عنایت به این فوریت، پریسیلیسیدین یک پیشرفت هیجان انگیز برای حفظ سلامت عمومی به حساب می آید.
پریسیلیسیدین یک نوع پپتید ضد میکروب است. این پپتیدها توسط همه موجودات زنده بعنوان اولین دفاع در مقابل باکتری ها و ویروس ها تولید می شوند.
این گروه پژوهشی بعد از بررسی پژوهش های در ارتباط با مهندسی مولکولی پپتید ضد میکروبی، ۲۰ پپتید کوتاه را طراحی و آزمایش کردند. این کار قبل از آن انجام شد که پپتیدها بعنوان بهترین گزینه روی پریسیلیسیدین مستقر شوند.
والری اظهار داشت: صنعت داروسازی به صورت کلی هزاران ترکیب را قبل از به دست آوردن یک گزینه اصلی آزمایش می کند. در مورد ما، تنها ۲۰ طراحی برای ایجاد یک خانواده جدید از آنتی بیوتیک ها لازم بود.
کان اظهار داشت: پریسیلیسیدین مبتنی بر یک پپتید آنتی بیوتیک طبیعی است که سبب می شود در مقایسه با آنتی بیوتیک های معمولی، مقاومت ضد میکروبی کمتری را ایجاد نماید.
وی ادامه داد: آنتی بیوتیک های طبیعی کنونی گران هستند و ساخت آنها در مقیاس بزرگ دشوار است. همچنین، آنها به سرعت در بدن تجزیه می شوند. پریسیلیسیدین، مزایای طراحی مولکولی کوچک را با هم ترکیب می کند. این بدان معناست که ساخت آن در آزمایشگاه، سریع و ارزان است و مزایای آنتی بیوتیک های طبیعی را هم در بر دارد.

پریسیلیسیدین چگونه کار می کند؟
پریسیلیسیدین از یک آنتی بیوتیک طبیعی به نام «ایندولیسیدین»(Indolicidin) گرفته شده است که در سیستم ایمنی گاوها یافت می شود. تحقیقات این گروه پژوهشی نشان داد که پریسیلیسیدین در مقابل سویه های میکروبی مقاوم مانند «استافیلوکوکوس اورئوس»(Staphylococcus aureus)، «اشریشیا کلی»(E. coli) و قارچ های «کاندیدا»(Candida) بسیار فعال است.
پریسیلیسیدین با ایجاد اختلال در غشای میکروب ها کار می کند و در نهایت سلول را از بین می برد. والری اظهار داشت: حمله به این لایه بیرونی، تکامل باکتری ها و مقاومت در مقابل درمان را سخت تر می کند.


بررسی های آزمایشگاهی نشان داد که پریسیلیسیدین دارای فعالیت ضد میکروبی مشابه ایندولیسیدین در عفونت های باکتریایی و قارچی رایج است.

منبع جدیدی از آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی
بررسی های این گروه پژوهشی نشان می دهند که مولکول های پریسیلیسیدین به صورت طبیعی به شکل هیدروژل در خود جمع می شوند و آنرا به یک گزینه ایده آل برای ایجاد ژل ها و کرم های حاوی آنتی بیوتیک تبدیل می کنند.
والری اظهار داشت: زمانی که داروهای جدید ساخته شوند، دانشمندان باید فرمول دارویی آنها را در نظر بگیرند. این مورد شامل شکل دارو مثلاً کپسول یا کرم و فرآیندهای دخیل در آن است.
والری افزود: شکل طبیعی هیدروژل پریسیلیسیدین به این معناست که آنها می توانند بخشی از فرایند فرمولاسیون را دور بزنند. این حقیقت که ما می توانیم مقاومت پریسیلیسیدین را کنترل نماییم، بدین معناست که می توانیم کاربردهای زیادی را برای محصولات متعدد در نظر بگیریم و تنوع درمان ها را برای متوقف کردن مقاومت ضد میکروبی افزایش دهیم.
باآنکه این گروه پژوهشی عموما درحال بررسی پریسیلیسیدین برای کاربردهای موضعی هستند اما آنها کاربردهای خوراکی را رد نمی کنند. کان اظهار داشت: از نظر تئوری، شما می توانید تمام روش های تجویز پریسیلیسیدین را انتخاب کنید اما هیچ یک از آنها هنوز آزمایش نشده اند.
وی ادامه داد: ما یک فناوری دارورسانی خوراکی را برای داروهای پروتئینی و پپتیدی داریم که اجازه می دهد پپتیدهای ضد میکروبی به صورت خوراکی تجویز شوند. ما هم اکنون پریسیلیسیدین را بعنوان یکی از انتخابهای این آزمایش می بینیم.
این پژوهش، در مجله «Frontiers in Chemistry» به چاپ رسید.



1401/11/19
11:11:44
5.0 / 5
577
تگهای خبر: صنعت , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ParsiKav