نخستین ربات چهارپای مریخی بعلاوه فیلم
ربات ˮاسپیس باکˮ(SpaceBok) اولین ربات چهارپای مریخ نورد است که می تواند به مناطقی در سیاره سرخ برود که یک مریخ نورد چرخ دار قادر به انجام آن نیست.
به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، اگرچه ربات های چرخ دار از ثبات بیشتری برخوردار می باشند، اما ربات های چهارپا می توانند به مناطقی برسند که یک مریخ نورد چرخ دار نمی تواند.
هر ربات مریخی که تا حالا روی مریخ فرود آمده، همچون تازه ترین آنها موسوم به مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) که در ماه فوریه روی این سیاره فرود آمد، یک خاصیت مشترک داشته است و آن، چرخ دار بودن همه آنها است.
حالا در گزارشی توضیح داده شده که یک ربات جدید موسوم به "اسپیس باک"(SpaceBok) که توسط تیمی از دانشمندان موسسه فناوری فدرال زوریخ(ETH Zurich) در سوئیس و موسسه "مکس پلانک"(Max Planck) در آلمان و با حمایت آژانس فضایی اروپا(ESA) تولید شده، اولین ربات چهارپای مریخی است.
این ربات در ابتدا برای جهش و پرش روی سطح ماه به همان روشی طراحی شده بود که در تصاویر مخابره شده از فضانوردان ماموریت "آپولو" دیده ایم.
حالا برای تغییر این مفهوم بمنظور مناسب سازی جهت استفاده در سیاره مریخ، جایی که سطحی خشن تر و گرانش قوی تر دارد، تیم توسعه دهنده "اسپیس باک" نحوه گام برداشتن این ربات را تغییر داده است.
این تیم پاهای مختلف و همین طور پنجه های کوچک شبیه به سُم و پاهای صاف و گرد را برای ثبات بخشیدن بیشتر به آن آزمایش کردند.
در نهایت مشخص شد که پاهای کوچکتر و پنجه های گرد به "اسپیس باک" اجازه می دهد تعادل خودرا روی شیب 25 درجه حفظ کند.
همانطور که بیشتر تحقیقات در مورد مریخ به دهانه های برخوردی موجود روی سطح آن معطوف شده است و "استقامت" نیز به سبب اعتقاد به اینکه زمانی میزبان دریاچه ای احیانا دارای حیات بوده است، بر روی دهانه "جیزرو"(Jezero) فرود آمد، تیم سازنده "اسپیس باک" ربات خودرا به همین دلیل روی یک تپه شنی بزرگ و پر از سنگ آموزش داد تا شرایط مریخ را برای آن شبیه سازی کند.
بااینکه ربات های چرخ دار از ثبات بیشتری برخوردار می باشند و بدین سبب برای اکتشافات فرازمینی مورد علاقه دانشمندان هستند، اما ربات های چهارپا توانایی دستیابی به مناطقی را دارند که یک مریخ نورد چرخ دار نمی تواند به آنها برسد.
هر چند که بتازگی اولین بالگرد مریخی موسوم به "نبوغ"(Ingenuity) متعلق به ناسا نیز نخستین پرواز کنترل شده فرازمینی را در مریخ انجام داد و پتانسیل زیادی جهت بررسی سطح سیارات دیگر از خود نشان داد، اما یک ربات چهارپا حداقل از لحاظ نظری و روی کاغذ، امکان بررسی دقیق تر سطوح سنگلاخ و البته غارهای مریخ را به دانشمندان می دهد.
تیم سازنده "اسپیس باک" در مقاله خود توضیح داده است که این ربات قادر می باشد بدون افتادن، از یک تپه مریخی شبیه سازی شده با موفقیت صعود کند. البته سرنگونی چنین رباتی برای مأموریتی که میلیاردها دلار هزینه دارد، فاجعه بار خواهد بود.
پژوهشگران می گویند یافته های آنها راه های جدیدی را برای استراتژی های برنامه ریزی جهانی یک مسیر بی خطر و با انرژی مناسب برای دسترسی به توپوگرافی شیب دار مریخ ارائه می دهد.
با نوآوری های جدید در حوزه رباتیک، بدون شک ترفندهای بیشتری در سال های آتی به "اسپیس باک" اضافه خواهد شد.
بااینکه "اسپیس باک" حالا یک بستر تحقیقاتی برای پیشرفت رباتیک در حوزه اکتشافات فضایی است، اما یک نمونه از این ربات در سال های آتی ممکنست به مریخ پرتاب شود.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب