با همكاری دانشمند ایرانی صورت گرفت

ابداع ریه مصنوعی برای كمك به تنفس نوزادان نارس

ابداع ریه مصنوعی برای كمك به تنفس نوزادان نارس

پارسی كاو: یك گروه بین المللی از پژوهشگران با همكاری ˮمحمدحسین دباغیˮ، دانشمند ایرانی، یك ریه مصنوعی ابداع نموده اند كه می تواند به نوزادان نارس در تنفس كمك نماید.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، یک گروه بین المللی از پژوهشگران به سرپرستی "دانشگاه مک مستر"(McMaster University) کانادا و با همکاری "محمدحسین دباغی" (Mohammadhossein Dabaghi)، دانشمند ایرانی این دانشگاه، یک ریه مصنوعی ابداع نموده اند که می تواند به نوزادان نارس و نوزادان مبتلا به نارحتی تنفسی کمک نماید.
این گروه پژوهشی با بهره گیری از یک بچه خوک زنده، گام بزرگی برای تایید استفاده از فناوری خود در انسان برداشتند. پژوهش آنها نشان داد که این دستگاه قابل حمل می تواند در اکسیژن رسانی به خون کمک نماید تا نوزاد بتواند بدون کمک نفس بکشد. بدین ترتیب، شاید این دستگاه بتواند با پیش گیری از لطمه های فاجعه بار، جان خیلی از نوزادان را نجات دهد.
"راوی سلواگاناپاثی"(Ravi Selvaganapathy)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه مک مستر و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: با وجود پیچیدگی این فناوری، روش استفاده از آن ساده است و می تواند به حفظ زندگی نوزادان بیشتری کمک نماید.
این دستگاه طوری طراحی شده است که به بند ناف نوزاد متصل شود و از قدرت قلب برای هدایت خون در کانال های یک غشای ظریف استفاده نماید که ساختار آن به پوشش ریه ها شباهت دارد و علاوه بر محافظت از خون در مقابل عفونت خارجی، امکان انتشار دی اکسید کربن و جذب اکسیژن را فراهم می آورد. ضخامت این غشا تنها ۳۵ تا ۵۰ میکرون است و امکان انتشار طبیعی دی اکسید کربن و اکسیژن را فراهم می آورد.


تنفس مستقل و بدون کمک، مانع خاصی برای بقای نوزادان نارس بشمار می رود برای اینکه ریه ها در خیلی از نوزادان نارس، به صورت کامل تشکیل نشده اند و از آنجائیکه نوزادان نمی توانند به اندازه کافی اکسیژن مصرف کنند، به دشواری در تنفس گرفتار می شوند.
"کریستوف فوچ"(Christoph Fusch)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یک نوزاد معمولا بلافصله بعد از تولد آغاز به تنفس، تغذیه می کند و دیگر اندام هایش فعال می شود، کارهایی که قبل از تولد توسط جفت انجام می شد. هنگامی که این روند به خاطر بیماری یا عدم بلوغ مختل شود، فناوری ما می تواند به تقلید از این عملکرد کمک نماید. این دستگاه، میزان بقا را بهبود می بخشد، لطمه مغزی را کاهش و سلامت بلندمدت نوزادان نارس را بیشتر می کند.
بااینکه طراحی این ریه مصنوعی پیچیده است اما می تواند عملکرد خودرا بدون نیاز به نیروی خارجی انجام دهد و در مقایسه با فناوری های کنونی که با خطر و هزینه بیشتری همراه هستند، کار خودرا بسادگی انجام می دهد. این ریه مصنوعی می تواند گزینه امیدوارکننده ای جهت استفاده در کشورهای در حال توسعه باشد که بیشترین میزان مرگ و میر را در بین نوزادان نارس دارد.
"نیلز روکو"(Niels Rochow)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این دستگاه می تواند امکان مراقبت آهسته و کارآمد را از نوزادانی که به لطمه ریوی خطرناک مبتلا هستند، فراهم آورد. خانواده ها با کمک این دستگاه می توانند نوزادانی داشته باشند که فرصت بیشتری برای داشتن یک زندگی عادی در اختیار دارند.
محمدحسین دباغی اظهار داشت: ابداع این دستگاه، مانند یک ماموریت نا ممکن به نظر می رسید. انتظار می رود یک دستگاه بدون پمپ که قادر به تبادل گاز در هوای محیط است، بزرگ باشد اما ما توانستیم آنرا به صورت فشرده و با بهره گیری از پروسه میکروساخت ابداع نماییم.
پژوهشگران در این پروژه توانستند کارآیی این ابزار را روی نوزاد تازه متولد شده خوک نشان دهند و سطح اکسیژن خون آنها را که کاهش یافته بود، به حالت عادی بازگردانند. دلیل انتخاب نوزاد خوک این بود که از نظر وزن و خاصیت های فیزیکی به نوزاد انسان شباهت دارند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Science" به چاپ رسید.




منبع:

1399/07/10
13:31:50
5.0 / 5
2066
تگهای خبر: فناوری , قابل حمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
ParsiKav