تولید پردازنده های پرسرعت و با توان مصرفی بالا

تولید پردازنده های پرسرعت و با توان مصرفی بالا

به گزارش پارسی کاو، با عنایت به محدودیت های فناوری CMOS، محققان به سراغ تکنولوژی QCA رفته اند که می تواند ابزارهای دیجیتالی را کوچکتر و با توان مصرفی کمتر طراحی کند.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا، «طراحی واحد منطق در تکنولوژی اتوماتای سلولی کوانتومی نقطه ای» طرح تحقیقاتی محمد غلامی، عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
غلامی با مدرک دکتری تخصصی مهندسی برق - الکترونیک - طراحی مدارهای میکروالکترونیک از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رابطه با این طرح توضیح داد: یکی از مهم ترین نیازهای جامعه و صنعت کوچکتر شدن ابزارها و هم کاهش توان مصرفی همگام با این کوچک سازی مقیاس است. نظر به این که فناوری CMOS به محدودیت هایی در این حوزه رسیده است و بهبود عملکرد در این خصوص با عنایت به خواص حاکم بر این فناوری خیلی سخت است، تلاش هایی برای طراحی در فناوری های جایگزین صورت گرفته است.
وی ادامه داد: یکی از فناوری هایی که امروزه مورد توجه قرار گرفته است تکنولوژی اتواتای سلولی کوانتومی نقطه ای (QCA) است. این نانوفناوری از این حیث حائز اهمیت می باشد که در عین کاهش ابعاد طراحی مدارهای دیجیتالی ماهیت توان پایین هم دارد. بنابراین برای طراحی، با عنایت به نیازهای کنونی، این تکنولوژی مناسب به نظر می آید.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان نمود: بدین منظور در این طرح تحقیقاتی، مبنای طراحی استفاده از تکنولوژی نوظهور QCA قرار گرفته است. از طرفی یکی از بلوک های مهم در هر سیستم پردازشی و دیجیتالی، واحد محاسبه و منطق آن است. بدین منظور و با درنظر گرفتن اهمیت این بخش، در این پژوهش تلاش می شود که یک واحد منطق جدید در تکنولوژی QCA پیاده سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع واحدهای محاسبه و منطق جز جدایی ناپذیر از پردازنده ها هستند و در گام اول در این طرح، واحد منطق به شکل کامل بررسی و در تکنولوژی QCA طراحی شد.
غلامی افزود: هدف از طراحی هم کاهش تعداد سلول ها و مساحت اشغالی است که در کنار خصوصیت های ذاتی نانوفناوری QCA مدار پیشنهادی می تواند گزینه مناسبی بعنوان واحد منطق یک ALU باشد.
این محقق و پژوهشگر افزود: طرح عرضه شده می تواند بعنوان پیشنهادی برای طراحی بخش منطق پردازنده های پرسرعت باشد که امروزه پردازنده های پرسرعت در همه صنایع مانند مخابرات، دفاعی و نظامی، صنایع الکترونیکی و صنایع در رابطه با کامپیوتر ها مورد نیاز است.
غلامی در انتها تصریح کرد: تجاری شدن این تکنولوژی در آینده ای نزدیک می تواند سبب ظهور پردازنده های پر سرعت و با توان مصرفی و سطح اشغالی کم شود؛ موضوعی که همواره مورد توجه صنایع مختلف است.



منبع:

1404/01/22
13:27:41
5.0 / 5
38
تگهای خبر: الكترونیكی , تخصص , تكنولوژی , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ParsiKav