استفاده دانشمند ایرانی از پل های رسانای الیاف كربن برای ترمیم مدارهای الكتریكی در قلب
پارسی كاو: دانشمندان دانشگاه ˮرایسˮ(Rice) به رهبری دكتر ˮمهدی رضویˮ با استفاده از پل های رسانای الیاف كربن برای ترمیم مدارهای الكتریكی در قلب موش ها امیدوارند كه بتوانند از نانوالیاف كربن برای اصلاح مدارهای الكتریكی شكسته در قلب انسان استفاده كنند.
به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، تپیدن قلب با یك ریتم پایدار به مدار سالم سیگنال های الكتریكی قلب متكی است و هنگامی كه این سیستم خراب شود، می تواند عواقب وخیمی را به دنبال داشته باشد.
برای اصلاح این ضربان قلب نامنظم می توان از ضربان سازها و داروها استفاده كرد، اما دانشمندان دانشگاه "رایس"(Rice) به رهبری دكتر "مهدی رضوی" از انجمن قلب تگزاس حالا روش جدیدی را ابداع نموده اند كه هیچ یك از دو روش قدیمی را شامل نمی گردد، بلكه در عوض از نخ های ظریف كربن بعنوان پل های رسانا برای گردش سیگنال های الكتریكی قلب بهره برده اند.
این مطالعه توسط دكتر "مهدی رضوی" از انجمن قلب تگزاس با همكاری یك گروه از پژوهشگران دانشگاه رایس انجام می شود. كار قبلی وی در این زمینه منجر به ایجاد ضربان سازهای بی سیم با استفاده از امواج مایكروویو و توسعه ابزارهای جراحی برای بیماران چاق شده است.
دكتر رضوی این دفعه با متخصصان قلب و عروق دانشگاه رایس برای مقابله با عواقب خطرناك و بطور بالقوه كشنده ضربان غیرطبیعی قلب همكاری كرده است.
وی اظهار داشت: امروز هیچ فناوری وجود ندارد كه علت شماره یك مرگ ناگهانی را درمان كند. این ضربان نامنظم قلب موسوم به آریتمی ناشی از تكانه های تحتانی قلب است و درمان آن در بیماران بعد از سكته قلبی یا قلب زخمی ناشی از سایر شرایط مانند نارسایی احتقانی قلب دشوار است.
دانشمندان الیاف بسیار ریز كربن كه رسانای الكتریكی هستند را ایجاد كردند كه هر كدام یك چهارم موی انسان اندازه دارند. این الكترودهای غیر سمی با روكش پلیمری دارای ده ها میلیون نانولوله میكروسكوپی داخلی هستند.
این تیم آزمایش هایی را با استفاده از این الیاف بعنوان پل رسانا انجام داد و آنها را در بافت لطمه دیده در قلب موش ها دوخت و از آنها بعنوان روشی برای اجازه دادن به سیگنال های الكتریكی برای حركت به جلو و عقب بهره برد.
پیش از این اختلالاتی در سیگنال های الكتریكی قلب این حیوانات دیده شده بود، اما این نخ های كربنی در بازگرداندن عملكرد منظم قلب حتی بدون كمك یك ضربان ساز موفق عمل كردند و با حذف الیاف، مدارها بار دیگر مختل شدند.
رضوی می گوید: آزمایش های ما نخستین پشتیبانی علمی جهت استفاده از یك روش درمانی مبتنی بر مواد مصنوعی و نه یك دارو برای معالجه علت اصلی مرگ ناگهانی در ایالات متحده و خیلی از كشورهای در حال توسعه در سراسر جهان است.
قبل از اینكه این فناوری جهت استفاده بالینی آماده شود، كارهای زیادی باید صورت گیرد. ابتدا دانشمندان باید راهی برای دوختن الیاف در قلب انسان ها دریابند. آنها همین طور نیاز به كار كردن روی طول و ضخامت ایده آل این نخ ها دارند كه در عین حال به اندازه كافی انعطاف پذیر باشند تا در مدت زمان طولانی خللی در عملكرد آنها به وجود نیاید.
تحقیقات این تیم در مجله Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology انتشار یافته است.
منبع: پارسی كاو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب