بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از ساخت یک روبات خوراکی تا کشف عجیب ترین منظومه جهان

از ساخت یک روبات خوراکی تا کشف عجیب ترین منظومه جهان

پارسی کاو: سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز پنجشنبه 28 فروردین ماه 1404 میزبان اخبار گوناگونی در عرصه هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش بنیان ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا می خواهیم نگاهی به خلاصه ای از این اخبار بیندازیم.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه می خواهیم مروری داشته باشیم بر اخبار انتشار یافته امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می توانید بر روی تیتر آبی رنگ خبر کلیک کنید.

نخستین ویدئوی تاریخ از یک ماهی مرکب در اعماق اقیانوس

دانشمندان برای نخستین بار از یک ماهی مرکب عظیم الجثه زنده در اعماق اقیانوس اطلس فیلمبرداری کردند.

رونمایی «اوپن ای آی» از 2 مدل جدید هوش مصنوعی

شرکت «اوپن ای آی»(OpenAI) از مدلهای جدید استدلالگر o3 و o4-mini رونمایی نمود. کاربران ChatGPT Plus می توانند از امروز آغاز به استفاده از هر دوی این مدلهای مدل جدید کنند.

رباتی که خوراکی است!

روبوکیک(RoboCake) نام یک روبات خوراکی است که مانند کیک تولد روشن می شود و می رقصد و همراه با دارا بودن انواع ویتامین ها، طعم شکلات نیز می دهد. این روبات که با ویتامین B2، کربن فعال و شکلات تلخ تولید شده، برای خوردن بی خطر است.

روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»

وقتی قطرات آب به پایین یک لوله می ریزند، ممکنست چیزی بیش از یک جریان ساده درحال رخ دادن باشد. محققان موفق شده اند از همین حرکت ساده، برق تولید کنند، آن هم با سازوکاری متفاوت از نیروگاه های آبی مرسوم.

عضلات، تمرین های ورزشی را به خاطر می سپارند!

پژوهشگران هزاران پروتئین عضلانی را مورد بررسی قرار دادند و توضیح جدیدی برای حافظه عضلانی یافتند. مطالعه ای که توسط دانشکده علوم ورزش و سلامت در فنلاند انجام شد، برای نخستین بار نشان داد که عضلات، تمرینات را در سطح پروتئینی به یاد می آورند و اثر تمرینات مقاومتی بالاتر از دو ماه در پروتئین های عضلانی باقی می ماند.

میزبانی صندوق نوآوری از استارت آپ های فعال در عرصه تشخیص و درمان ناباروری

فراخوان رویداد دوشنبه های استارت آپی و پیوند در عرصه تشخیص و درمان ناباروری با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی منتشر گردید.

کشف عجیب ترین منظومه جهان

دانشمندان یک منظومه دو ستاره ای عجیب را با یک سیاره فراخورشیدی که در مداری جانبی به دور آنها می چرخد، کشف کرده اند.
این منظومه نه فقط دارای نخستین «سیاره قطبی» است که کشف شده است، به این معنا که در یک مدار جانبی به دو ستارگان خود می چرخد، بلکه این سیاره به دور هر دو ستاره می چرخد.
دستگیری دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه آلمانی
پلیس آلمان روز گذشته برخی از دانشجویانی را که در تظاهرات پشتیبانی از فلسطین در دانشگاه هومبولت برلین شرکت کرده بودند، دستگیر کرد.
تعیین اولویت های ستاد علم، فناوری و نوآوری در سال ۱۴۰۴
در جلسه ۲۲۶ شورای ستاد علم، فناوری و نوآوری به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولویت های کاری این ستاد در سال ۱۴۰۴ با تمرکز بر ماموریت محوری و راهبری نظام مند مورد بررسی گردید.
پزشکی فقط علم نیست؛ هنری آراسته به زیور اخلاق است
مراسم جشن روپوش سفید دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ورودی ۱۴۰۰ روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ با حضور مسئولان، اعضاء هیات علمی و دانشجویان در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی انجام شد.
زمان برگزاری آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس اعلام شد
بر اساس اعلام سرپرست روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، آزمون لیسانس به پزشکی در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۴ برگزار می شود.
استفاده از دانش بنیان ها در بومی سازی تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، با تکیه بر ضرورت توجه به استانداردها در واردات تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر و انتقال فناوری در این زمینه اظهار داشت: نباید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در بومی سازی این فناوری ها غفلت نماییم.
هوش مصنوعی، یاور جدید چشم پزشکان برای کنترل آب مروارید
تشخیص سریع بیماریها همیشه نقش حیاتی در پیش گیری از عوارض آنها دارد. در این راستا، برای بیماری هایی مانند آب مروارید که به مرور زمان بینایی افراد را تهدید می کنند، یافتن راهکارهای جدید تشخیص و درمان، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
راه اندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور
رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با اشاره به موضوع نخبه پروری، از راه اندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور سخن گفت.
وقتی بخشنامه ۲۸۰۰ برای بافت های فرسوده کافی نیست/ضرورت نجات جان در مقابل فاجعه خاموش زلزله
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اصرار کرد که بخشنامه ۲۸۰۰ برای ساختمان های درحال ساخت طراحی شده و مشکلات مقاوم سازی بافت های فرسوده بازهم لاینحل باقیمانده است. او معتقد می باشد که برای کاهش خطر زلزله، نیاز به سرمایه گذاری بیشتر و ایجاد اعتماد عمومی در مناطق لطمه پذیر داریم.

1404/01/29
11:25:49
5.0 / 5
19
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , تجهیزات , شركت
این مطلب پارسی کاو را پسندیدین؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران پارسی کاو در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ParsiKav