عكس روز ناسا؛

سحابی كالیفرنیا از دید تلسكوپ فضایی اسپیتزر

سحابی كالیفرنیا از دید تلسكوپ فضایی اسپیتزر

پارسی كاو: ناسا بتازگی در حساب كاربری خود در اینستاگرام تصویری بسیار زیبا از یك سحابی گسیلشی منتشر نموده است.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا، ناسا بتازگی تصویری زیبا از سحابی كالیفرنیا كه در ۲۵ ژانویه سال ۲۰۲۰ توسط تلسكوپ فضایی اسپیتزر و تنها ۵ روز قبل از آنكه ماموریت این تلسكوپ تمام شود، ثبت شده، منتشر نمود.
سحابی كالیفرنیا (NGC ۱۴۹۹) یك سحابی گسیلشی در صورت فلكی برساووش است. ریشه نام این سحابی شباهت این سحابی با ایالت كالیفرنیا است. این سحابی حدود هزار سال نوری تا زمین فاصله دارد.
سحابی گسیلشی، ابری از ماده است كه در آن ستارگانی بسیار درخشان و سوزان جای دارند. نور این ستارگان در طیف فرابنفش موجب برانگیختگی اتم های گاز شده و در نتیجه نور نسبتاً فراوانی از سحابی گسیل می شود. در سحابی های گسیلشی اتم ها توسط تابش فرابنفش ناشی از ستاره یا ستارگان داغ یونیده شده و به دنبال این در نور مرئی، تابش باردیگر داشته ودیده می شوند.
نوارهای قرمز و آبی در هر طرف تصویر نشان دهنده دو طول موج متفاوت از نور است. منطقه خاكستری هر دو طول موج را نشان میدهد. نور مرئی كه در تصویر دیده می شود ناشی از گرم شدن ابرهای گازی توسط یك ستاره ابرجرم به نام "كسی برساووش" ( Xi Persei یا Menkib) است.
تلسكوپ فضایی اسپیتزر با تابش امواج مادون قرمز سبب دیده شدن گرد و غبار گرم كه در حال تركیب با گاز است، می شود. گرد و غبار نور مرئی و فرابنفش را از ستارگان مجاور جذب می كند و سپس انرژی جذب شده را بعنوان نور مادون قرمز باردیگر تولید می كند.





منبع:

1399/02/01
13:58:17
5.0 / 5
3194
تگهای خبر: اینستاگرام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
ParsiKav