ساخت اسپیكر هوشمندی كه تنفس نوزاد را ردیابی می كند

ساخت اسپیكر هوشمندی كه تنفس نوزاد را ردیابی می كند

پارسی كاو: پژوهشگران آمریكایی، سیستم جدیدی ابداع نموده اند كه می تواند با كمك یك اسپیكر هوشمند، تنفس نوزاد را در خواب بررسی كند.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن"(UW) آمریكا، سیستم جدیدی ابداع نموده اند كه می تواند با استفاده از نویز سفید كه از یك اسپیكر هوشمند منتشر می شود، تنفس و حركات نوزادان را در خواب بررسی كند.
بگفته پژوهشگران، اولین نمونه این ابزار موسوم به "بریث جونیور"(BreathJunior) می تواند میزان تنفس را با دقت و برمبنای نشانه های استاندارد زندگی تشخیص دهد. توانایی این سیستم نشان داده است كه اسپیكرهای هوشمند در آینده می توانند جهت بررسی بی سیم سلامت افراد به كار بروند.
"شیام گولاكوتا"(Shyam Gollakota)، از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: اسپیكرهای هوشمند روز به روز بیشتر رواج پیدا می كنند و هم اكنون، توانایی انتشار نویز سفید را دارند. اگر بتوانیم از نویز سفید بعنوان روشی جهت بررسی حركات دست و پا، تنفس و گریه نوزادان استفاده نمائیم، اسپیكر هوشمند به ابزاری مناسب برای این كار تبدیل خواهد شد و این موضوع، بسیار هیجان انگیز است.
نویز سفید، سیگنالی است كه توان آن بطور یكنواخت در همه فركانس ها توزیع شده باشد. این سیستم هوشمند، از نویز سفید برای تشخیص تنفس نوزاد استفاده می نماید و روش كار آن، به روش كار دستگاه سونار در شناسایی اجسام شباهت دارد. این سیستم با به كار بردن طیف گسترده ای از میكروفن های داخلی كه در اسپیكرهای هوشمند جدید تعبیه شده اند، می تواند نویز سفید منعكس شده از بدن یك نوزاد را ردیابی كند.


"آنران وانگ"(Anran Wang)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: ما كار خودرا با انتقال یك سیگنال تصادفی از نویز سفید آغاز كردیم كه بازتاب وضعیت بدن نوزاد است. میكروفن های اسپیكر هوشمند، سیگنال تصادفی را دریافت می كنند. از آنجائیكه ما سیگنال اصلی را می شناسیم، سیگنال های تصادفی را از آن حذف می نماییم و فقط اطلاعات مربوط به حركت نوزاد را نگه می داریم.
بریث جونیور برای اولین بار، روی یك شبیه ساز نوزاد آزمایش شد و نشان داد كه می تواند میزان تنفس را با دقت تشخیص دهد. بعد از این مرحله، آزمایش بریث جونیور روی نوزادان واقعی شروع شد. نوزادان در این آزمایش، به ردیاب هایی متصل شدند و سیستم توانست ردیابی تنفس آنها را با دقت انجام دهد.
این سیستم هنوز در مراحل ابتدایی بررسی به سر می برد و فقط اولین نمونه از آن عرضه شده است اما پژوهشگران اهتمام دارند آنرا در استارتاپی موسوم به "ساوند لایف ساینسز"(Sound Life Sciences)، به مرحله تجاری برسانند. گولاكوتا افزود: من پیش بینی می كنم كه اسپیكرهای هوشمند در آینده بتوانند نشانگرهای سلامت بیشتری را مورد بررسی قرار دهند.
وی ادامه داد: ما توانسته ایم تنها در چند سال، راه زیادی را جهت بررسی حركات بدن بزرگسالان طی نماییم و به بررسی حركات و تنفس نوزان تازه متولد شده برسیم. این كار به خاطر وجود الگوریتم های جدید و پیشرفت اسپیكرهای هوشمند، امكان پذیر شده است.




منبع:

1398/07/24
22:42:43
5.0 / 5
5108
تگهای خبر: استارتاپ , استاندارد , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
ParsiKav