رئیس سازمان فضایی خبر داد؛

3 ماهواره تا 3 ماه آینده برای پرتاب آماده می شوند

3 ماهواره تا 3 ماه آینده برای پرتاب آماده می شوند

به گزارش پارسی كاو رئیس سازمان فضایی ایران اظهار داشت: تا سه ماه آینده سه ماهواره ایرانی برای پرتاب در مدار زمین تحویل پرتابگر می شود.



​​​​به گزارش پارسی كاو به نقل از مهر، مرتضی براری امروز شنبه در مراسم آغاز هفته جهانی فضا اظهار داشت: در تلاش هستیم تا سه ماه آینده سه ماهواره پارس ۱، ظفر و ناهید ۱ را تكمیل و به سازمان هوافضا تحویل دهیم.
وی اظهار داشت: قرارداد پرتاب ماهواره امسال و سال آینده در زمینه پرتابگر با سازمان هوا فضا منعقد شده است.
براری افزود: تا یك ماه آینده دو پرتابگر آماده پرتاب ماهواره ها خواهند شد و امیدواریم امسال شاهد قرارگیری ماهواره ایرانی در مدار زمین باشیم.
معاون وزیر ارتباطات تصریح كرد: ماهواره ظفر در دو نمونه شامل یك نمونه ارتقا یافته با قدرت تفكیكی ۱۶ متر در سه ماه آینده آماده تحویل به ماهواره بر می شود.
رئیس سازمان فضایی اظهار داشت: ماهواره پارس ۱ كه یك ماهواره سنجش از دور با دقت ۱۵ متر است هم تا سه ماه دیگر آماده تحویل خواهد شد و ماهواره ناهید ۱ كه مقرر است بعنوان ماهواره مخابراتی عملیاتی در مدار ۲۵۰ كیلومتری زمین قرار گیرد هم تا سه ماه آینده آماده می شود و سال آینده نمونه دوم این ماهواره كامل خواهد شد.
وی اضافه كرد: در برنامه داریم سال آینده دو ماهواره را برای پرتاب به مدار زمین آماده نماییم و در سال ۱۴۰۴ به هدف مان كه قرار گیری ماهواره سنجش از دور در مدار یك كیلومتری زمین است برسیم.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به سایر برنامه های سازمان فضایی ایران امسال اظهار داشت: پرتاب سه ماهواره مكعبی دانشجویی (كیوب ست) امسال در برنامه است و در همین حال مراحل طراحی كلان پایگاه پرتاب چابهار را هم شروع كرده ایم.
تزریق موفق ماهواره ایرانی در مدار متناسب با نُرم جهانی است
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینكه سال قبل پرتاب دو ماهواره به فضا را مورد آزمایش قرار دادیم، اظهار داشت: ماهواره «پیام امیركبیر» با موفقیت تا مدار ۵۰۰ كیلومتری زمین انتقال یافت و چند ثانیه هم اطلاعات را دریافت كرد اما موفق به قرارگیری در مدار زمین نشد.
وی اظهار داشت: بررسی ها نشان داده است كه در آمریكا از پرتاب ۴۳ ماهواره طی سه سال، ۶۲ درصد با موفقیت همراه بوده است و در روسیه هم از میان ۱۱ ماهواره پرتاب شده، ۵ ماهواره با موفقیت در مدار قرار گرفته است.
براری اضافه كرد: آمار جهانی نشان داده است كه ۳۰ تا ۵۰ درصد پرتاب ماهواره ها موفقیت آمیز است و این رقم در ایران ۴۰ درصد است. به بیان دیگر، تزریق موفق ماهواره در مدار توسط ایران، متناسب با نُرم جهانی است.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه های سازمان فضایی برای صنعتی سازی ساخت ماهواره تصریح كرد: مناقصه ساخت ماهواره توسط بخش خصوصی شروع شده و ۸ كنسرسیوم برای ساخت ماهواره راداری و ۶ كنسرسیوم برای طراحی و ساخت ماهواره اُپتیكی اعلام آمادگی كرده اند.
وی افزود: در همین حال اجرای عملیاتی دو ایستگاه ماهواره ای در شهرهای سلماس و چناران را در برنامه داریم تا شمار ایستگاه های ماهواره ای به چهار ایستگاه برسد.
براری از افزایش دریافت آنلاین داده های ماهواره ای اطلاع داد و اظهار داشت: امسال سه ماهواره را برای دریافت آنلاین اضافه كردیم و الان از راه ۱۲ ماهواره، ۱۰۰ گیگابیت داده و اطلاعات را دریافت می نماییم.
معاون وزیر ارتباطات بر توسعه فعالیت های پژوهشی در سطح دانشگاه ها و بخش خصوصی برای منظومه های ماهواره ای تاكید كرد و اضافه كرد: در دنیا ۶۱ اپراتور ماهواره مخابراتی و ۷۰ اپراتور ماهواره سنجشی حضور دارند و ما امیدواریم بزودی شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی مان در این حوزه باشیم.
وی بیان كرد: بالغ بر ۶ سال است كه حوزه فضایی تنها منوط به حوزه اقتداری نمی گردد و مبحث اقتصادی آن هم در درجه اهمیت قرار گرفته است. بدین سان كه گفته می شود اقتصاد فضا ۶.۵ برابر متوسط اقتصاد جهانی رشد كرده است. همینطور گفته می شود ۷۶ درصد بخش فضا در دنیا در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. ما هم امیدواریم جوانان خلاق ما در این حوزه ورود پیدا كنند.
براری در مورد برنامه های ایران در حوزه حقوق و دیپلماسی فضایی اظهار داشت: برنامه همكاری با كشورهای منطقه را در دستور كار داریم و الان سه دانشگاه ما در پروژه ساخت یك منظومه ماهواره ای بین المللی مشاركت دارند كه این پروژه سال آینده آماده می شود.
معاون وزیر ارتباطات تصریح كرد: در حوزه صادرات محصولات و فناوری فضایی به كشورهای منطقه، اقداماتی در دست انجام است. همینطور سال آینده یك كارگاه بین المللی را به شكل مشترك با سازمان ملل برگزار خواهیم كرد.

1398/07/13
14:39:42
5.0 / 5
4907
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات , صنعت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
ParsiKav