با تلاش پژوهشگران دانشگاه پرینستون صورت می گیرد

تبدیل آب شور به آب شیرین با كمك یك لایه چوبی!

تبدیل آب شور به آب شیرین با كمك یك لایه چوبی!

پارسی كاو: پژوهشگران ˮدانشگاه پرینستونˮ، لایه ای از جنس چوب ابداع نموده اند كه می تواند آب شور را به آب شیرین تبدیل كند.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، جدا كردن نمك از آب دریا، به انرژی بالا و مهندسی خاصی نیاز دارد. پژوهشگران "دانشگاه پرینستون" (Princeton University) برای ساده شدن این كار، راه جدیدی یافته اند. آنها باور دارند كه یك لایه نازك و متخلخل چوب می تواند این كار را انجام دهد.
آب شور در پروسه "تقطیر غشایی"(Membrane distillation)، از میان یك لایه عبور می كند كه معمولا از نوعی پلیمر با منافذ بسیار باریك ساخته شده و جلوی عبور نمك را می گیرد تا فقط مولكول های آب از آن عبور كنند. "جیسون رن" (Jason Ren)، پژوهشگر دانشگاه پرینستون و همكارانش، نوعی لایه جدید برای این كار ابداع نموده اند كه بجای پلاستیك، از چوب طبیعی ساخته شده است.
رن در این زمینه اظهار داشت: در تصفیه آب با روش های قدیمی، باید آب با فشار بالا پمپاژ شود و این كار، به انرژی زیادی نیاز دارد. روشی كه ما عرضه كرده ایم، كارآیی بیشتری دارد و انرژی بالایی را نمی طلبد برای اینكه ما برخلاف روش های قدیمی، از مواد مبتنی بر سوخت های فسیلی استفاده نكرده ایم.
این گروه پژوهشی، لایه ای نازك از چوب درخت "نمدار آمریكایی"(Tilia americana) عرضه كرده اند كه الیاف اضافی آن با كمك یك ماده شیمیایی پاك شده اند تا سطح چوب برای مولكول های آب، لغزنده باشد. گرم شدن یك طرف این لایه، به بخار شدن آبی كه روی طرف دیگر جریان دارد، منجر می شود.


بعد از این مرحله، بخار آب از میان منافذ لایه عبور می كند و به طرف سردتر آن می رود اما نمك ها در همان محل ابتدایی باقی می مانند؛ بدین ترتیب آب تازه آماده می شود.
رن اضافه كرد: این فرایند، با انرژی كمتری انجام می شود و فقط یكی از لایه های آن به دمای بالا نیاز دارد.
این روش می تواند در هر ساعت، 20 كیلوگرم آب را در هر متر مربع تصفیه كند كه یقینا به سرعت لایه پلیمر نیست.
پژوهشگران فكر می كنند كه دلیل این موضوع، نداشتن تجهیزات كافی برای نازك كردن لایه است. ضخامت این لایه، 500 میكرومتر است در صورتیكه ضخامت لایه های پلیمری معمولا به 130 میكرومتر می رسد.
رن افزود: ساخت لایه های باریك چوب با كمك تجهیزات مناسب، دشوار نخواهد بود.
این پژوهش در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.




منبع:

1398/05/12
17:24:54
5.0 / 5
5029
تگهای خبر: تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
ParsiKav