۷ فناوری جدید كه زندگی بشر را دگرگون خواهند كرد
از ربات ها و هوش مصنوعی تا واكسن سرطان
پارسی كاو: سالانه هزاران فناوری وارد بازار می شوند كه بعضی از آنها سبب تحولی عظیم در زندگی ما می شوند اما آیا می دانید هم اكنون جدیدترین نوآوری های تكنولوژیكی چه هستند؟
به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا، در این مطلب می خواهیم بعضی از جالب ترین نوآوری های تكنولوژیكی را كه انقلابی در دنیای فناوری بوجود آورده اند و یا مقرر است طی سالیان آینده شاهد آن باشیم را معرفی نماییم.
۱. هوش مصنوعی
سرمایه گذاری در زمینه فناوری هوش مصنوعی در طول چند سال قبل افزایش یافته است. به نوشته نشریه فوربز، ۸۰ درصد از شركت ها در حال سرمایه گذاری بر روی آن هستند و یا در حال برنامه ریزی برای سرمایه گذاری در بخش فناوری هوش مصنوعی هستند. این مقادیر پولی كه در زمینه فناوری هوش مصنوعی سرمایه گذاری می شود، باعث نوآوری جدی در زمینه یادگیری عمیق می شود و به علت سرمایه گذاری های عظیمی كه در این زمینه انجام شده، خیلی از كارشناسان فناوری معتقدند كه موفقیت هوش مصنوعی طی چند سال آینده به صورت قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.
۲. اینترنتی با سرعت نور
داشتن اینترنتی با سرعت فوق العاده بالا و در حد سرعت نور می تواند رؤیای هر شخصی در قرن ۲۱ باشد. داشتن اینترنتی با سرعت بالا فواید بسیار زیادی دارد برای مثال كارایی كارگران را افزایش خواهد داد و ابزارهای ارتباطی قابل اعتمادی را برای شركت هایی كه از طریق دور كارگران را كنترل می كنند، عرضه می دهد. بنابراین اینترنت نسل پنجم (۵G) می تواند دنیای ارتباط را به كلی تغییر داده و باعث تحولی عظیم گردد.
۳. فناوری های هوشمند
هم اكنون بخش عظیمی از زندگی ما با استفاده از دستگاه های هوشمند گره خورده است. روزانه افراد گرایش بیشتری به استفاده از دستگاه های هوشمند پیدا می كنند. یكی از دستگاه های هوشمندی كه اخیراً طرفداران بسیاری را به سمت خو جذب كرده است، گوشیهای هوشمند تاشو است. اخیراً شركت های سازنده گوشیهای هوشمند برای جلب مشتریان بیشتر و رضایت طرفدارانشان به سمت گوشیهای هوشمند تاشو و منعطف روی آورده اند. حدود یك سال است كه غول های تكنولوژی همچون سامسونگ و هوآوی از برنامه های خود برای معرفی و عرضه گوشیهای هوشمند تاشو و انعطاف پذیر اطلاع داده اند.
۴. ربات ها
ربات های كنونی خیلی احمق هستند چون كه اگر محیطشان كمی عوض شود یا شرایط كمی تغییر كند از انجام كار عاجز خواهند بود، چون از پیش برنامه ریزی نشده اند.
امكان دارد در آینده نزدیك بتوان به ربات ها آموزش داد تا با نگاه كردن به یك شیء آنرا بشناسند و پژوهش كنونی بر آموزش انجام این كار به ربات توسط آزمون و خطا متمركز است.
یكی از پروژه ها "داكتیل"(Dactyl) نام دارد كه به خود آموزش می دهد تا اسباب بازی ها را با استفاده از انگشتانش بچرخاند.
۵. استارتاپ "نورالینك"
متخصصان حوزه "هوش مصنوعی" معتقدند كه تا ۲۰ سال آینده ما می توانیم از "ایمپلنت های مغزی" استفاده نماییم.
استفاده از این "ایمپلنت های مغزی" در سر، به ما اجازه خواهد داد كه همه چیز را یاد بگیریم.
" نیكولاس كایریونز"(Nikolas Kairinos) از متخصصان حوزه هوش مصنوعی اظهار نمود: با استفاده از ایمپلنت های مغزی نیازی به حفظ كردن چیزها ندارید.
وی افزود: با این ایمپلنت ها دیگر نیاز نیست كه همه چیز را مدام از گوگل جست وجو كنید؛ چونكه جواب دقیقاً در مغز شما خواهد بود.
بعنوان مثال اگر می خواهید معادل یك كلمه را به زبانی دیگر بدانید، جواب را از راه ایمپلنت هوش مصنوعی كه در مغز شماست، خواهید دانست.
تنها كافی است كه از مغز سوال بپرسید.
این متخصص هوش مصنوعی افزود، چشم انداز این ایمپلنت ها مانند فناوری استارتاپ "نورالینك"( Neuralink) خواهد بود كه توسط "ایلان ماسك" بنیان نهاده شده است.
این استارتاپ می خواهد با ساخت تراشه های كامپیوتری قابل كاشت در داخل مغز انسان، مرز بین بشر و ماشین را كم رنگ تر كند.
گفته می شود این تراشه حس لامسه كاربران را بازیابی می كند. این پردازنده سیگنال های پیچیده ای را رمزگشایی می كند كه در داخل مغز انسان شكل گرفته اند؛ سپس تراشه آنها را به رقم تبدیل می كند تا بتواند این سیگنال ها را پردازش كند.
در نتیجه شخصی كه این تراشه در مغز وی كار گذاشته می شود، امكان كنترل كردن عملكرد عضلات بدن را پیدا می كند.
كاربرد این ایمپلنت ها در مغز دقیقاً مانند داشتن دستیار هوشمندی است كه تقریباً مانند شما فكر می كند.
۶. دستگاه های پزشكی بلعیدنی
هم اكنون دستگاه های كوچك و بلعیدنی در حال توسعه هستند كه می توانند بدون احتیاج به داروی بیهوشی تصاویری از روده های افراد ثبت كنند. از این دستگاه ها حتی می توان برای نوزادان و كودكان بهره برد.
هنگامی كه این وسایل پزشكی كوچك به صورت كامل توسعه پیدا كنند اساسا تحولی عظیم در علم پزشكی و تشخیص پزشكان به وجود خواهد آمد. از این ابزارهای فوق العاده قدرتمند می توان در تشخیص دقیق تر بیماری های مانند انواع سرطان و اختلالات روده استفاده نمود.
۷. و اكسن سرطان
هم اكنون با پیشرفت علم در زمینه هایی مانند "پروژه ژنوم انسان"(Human Genome Project، )، "داروهای شخصی" و "واكسن ها" می توان امید داشت كه در آینده پژوهشگران واكسنی را برای ریشه كن كردن سرطان در آینده توسعه خواهند داد. این امر امكان دارد در نظر شما كمی دور از تحقق آید اما امكان دارد در آینده نزدیك پزشكان بتوانند با توسعه واكسن هایی بدن افراد را در مقابل بیماری سرطان محافظت كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب