مشاهده سیاره سرخ در خوشه پروین برای آخرین بار

مشاهده سیاره سرخ در خوشه پروین برای آخرین بار

به گزارش پارسی کاو خراسان رضوی این هفته برای آخرین بار تا سال ۲۰۳۸ می توانید با چشم غیرمسلح مریخ سرخ را در کنار خوشه کهکشانی آبی درخشان مشاهده کنید.


به نقل از نیوز، این هفته با عبور نزدیک یکی از سیارات، بهترین منظره مریخ را خواهیم دید. در حقیقت، به نظر می آید در سال ۲۰۳۸ سیاره سرخ باردیگر با ستاره های آبی یاقوت کبود خوشه پروین (Pleiades)، یکی از جواهرات آسمان شب زمستانی نیمکره شمالی، در یک ردیف قرار گیرند. این رویداد حدودا مشابه تکرار منظره چشم گیر سیاره درخشان ونوس در خوشه پروین در آوریل سال قبل است و از سال ۱۹۹۱ تابحال ملاقات مریخ با خوشه پروین رخ نداده است.
خوشه پروین چیست؟
خوشه پروین که با نامهای M۴۵ و «هفت خواهر» شناخته می شود (اگرچه بیشتر مردم فقط ۶ ستاره را با چشم غیرمسلح خود می توانند ببینند)، یک «خوشه باز» یا «خوشه کهکشانی» از ستاره های درخشان در صورت فلکی برج ثور (گاو) است که به سادگی قابل مشاهده می باشد و اگر به آسمان شب بین ماه های نوامبر و مارس نگاه کرده باشید، احیانا متوجه آن شده اید، این ستاره ها فقط ۱۰۰ میلیون سال قدمت و در فاصله ۴۴۵ سال نوری با زمین قرار دارند. مریخ هم اکنون حدود ۱۳۲ میلیون مایل / ۲۱۲ میلیون کیلومتر با ما فاصله دارد که حدود ۱۱ دقیقه نوری، نور قرمز آن به چشم ما می رسد.
رنگ های متضاد مریخ و خوشه پروین
تضاد مریخ و خوشه پروین به سادگی در رنگ آنها قابل مشاهده می باشد. هر دو آنها با چشم غیرمسلح به سادگی دیده می شوند و مریخ به رنگ قرمز متمایزی می درخشد و خوشه پروین آبی رنگ است.
چه زمانی و کجا مریخ را در خوشه پروین مشاهده کنیم؟
چهارشنبه، سوم مارس ۲۰۲۱ هر زمان بعد از تاریکی هوا به آسمان جنوب غربی نگاه کنید، خوشه پروین را مشاهده خواهید کرد. با این وجود، چند شب قبل و پس از این تاریخ هم شاهد منظره مشابهی خواهید بود. از روز سه شنبه، دوم مارس ۲۰۲۱ مریخ از کنار دو ستاره درخشان در خوشه پروین، ستاره الکترا (Electra) و ستاره اطلس (Atlas) عبور می کند، پیش از اینکه تا چهارم مارس ۲۰۲۱ از زمین دور شود.
چگونه مریخ را در خوشه پروین مشاهده کنیم؟
مریخ با چشم غیرمسلح قابل مشاهده می باشد اما می توانید با یک دوربین شکاری منظره بی نظیر از یک مریخ سرخ را در بین ستاره ها مشاهده کنید.
صورت فلکی تاوروس (Taurus) منطقه شلوغی از آسمان شب است و در هفته های آینده می توانید مریخ را در حالیکه روز شنبه، ۲۰مارس به ستاره فوق العاده سرخ دبران (Aldebaran) نزدیک می شود، در خوشه کهکشانی هایدز (Hyades) تماشا کنید.
از این منظره عالی لذت ببرید چونکه مریخ در سال ۲۰۲۱ کم نور و کم نورتر می شود و سرانجام در ماه اکتبر از آسمان عصر ناپدید می شود.




منبع:

1399/12/12
21:05:41
0.0 / 5
1270
تگهای خبر: دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
ParsiKav