بررسی جو سیارات برای یافتن فرازمینی ها!

بررسی جو سیارات برای یافتن فرازمینی ها!

به گزارش پارسی کاو برپایه تحقیقات جدید، با بررسی آلودگی جو سیارات دیگر می توان وجود بیگانگان را شناسایی کرد.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، در تحقیقاتی که توسط آژانس فضایی ناسا انجام شده است، وجود دی اکسید نیتروژن در سیارات دیگر بررسی گردید. این گاز در زمین بر اثر سوزاندن سوخت های فسیلی تولید می شود.
درحالی که تکامل تمدنی که بر پایه ی صنایع مبتنی بر نفت و ذغال سنگ باشد به نظر ناچیز می رسد، این گاز می تواند در اثر موارد دیگری مثل رعد و برق و فرآیندهای زیستی هم تولید شود.
راوی کوپپاراپو(Ravi Kopparapu) از مرکز پروازهای فضایی گادرد(Goddard) ناسا در گرین بلت(Greenbelt)، مریلند(Maryland) می گوید: در زمین بیشترین مقدار گاز دی اکسید نیتروژن در اثر فعالیتهای انسانی و سوزاندن سوخت تولید می شود مانند دود وسایل نقلیه و نیروگاه های سوخت فسیلی.
در سطوح پایین تر جو یعنی ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری سطح زمین تولید NO۲ ناشی از فعالیتهای انسانی است، ازاین رو مشاهده ی NO۲ در یک سیاره قابل سکونت می تواند نشانه ای از وجود یک تمدن صنعتی باشد.
گاز دی اکسید نیتروژن آن طور که دانشمندان می گویند می تواند "امضای فناوری" باشد که در صورت وجود فرآیندهای صنعتی بعنوان یک محصول جانبی تولید می شود. این گاز شبیه به "امضای زیستی" یعنی گازهای اکسیژن و متان است که در اثر فعالیتهای زیستی تولید می شوند.
از آن جایی که تعداد بسیار زیادی سیاره در هستی وجود دارد که با ما فاصله هم دارند، دانشمندان باید از این نشانه ها که در فواصل زیاد هم کاربرد دارند استفاده کنند تا مشخص شود کدام جهان ها ارزش بررسی و تحقیق دارند.
جیکوب حق میسرا(Jacob Haqq-Misra) یکی از نویسندگان مقاله در موسسه ی علوم بلو ماربل(Blue Marble) سیاتل واشنگتن می گوید: در تحقیقات دیگر کلروفلوئورکربن(CFC) بعنوان "امضای فناوری" مورد بررسی قرار گرفت. این گازها محصولات صنعتی هستند که تا قبل از آن که اثر مخرب آنها بر لایه ی ازن مشخص شود به صورت گسترده ای بعنوان ماده ای سرد کننده مورد استفاده قرار می گرفتند.
CFC ها گازهای گلخانه ای قوی هم هستند که می توانند برای زمینی سازی مریخ(آماده سازیِ یک سیاره برای سکونت) با فراهم کردن گرمای بیشتر از جو استفاده شوند. تا آنجا که ما می دانیم CFC ها از فرآیندهای زیستی تولید نمی شوند، ازاین رو به نسبت دی اکسید نیتروژن نشانه های واضح تری هستند. اما با این وجود گازهای CFC مواد شیمیایی ساخته شده ی خاصی هستند که امکان دارد در مکان های دیگر رایج نباشند، در حالیکه گاز دی اکسید نیتروژن محصول جانبی هرگونه فرایند احتراق است.
دانشمدان با استفاده از یک مدل کامپیوتری می خواهند بفهمند که آیا دی اکسید نیتروژن سیگنالی تولید می کند که با آن بتوان این گاز را به وسیله ی تلسکوپ های امروزی و آینده تشخیص داد یا خیر. این گاز برخی از رنگ های طیف نور مرئی را جذب می کند و این بدان معناست که می توان با بررسی نورهای ساطع شده از سیارات این گاز را اندازه گیری نمود.
با استفاده از یک تلسکوپ بزرگ ناسا شاید بتوان در طول بیشتر از ۴۰۰ ساعت سیاره ای مشابه زمین با فاصله ی ۳۰ سال نوری را کشف کرد. باآنکه این مدت زمان طولانی است اما انجام چنین کاری بی سابقه نیست. تلسکوپ هابل ناسا مدت زمانی مشابه برای مشاهدات زمینه ژرف هابل(Hubble Deep Field Observations) صرف کرد که به دانشمندان در مطالعه ی ماده ی تاریک کمک کرده است.
جیادا آرنی(Giada Arney) از مرکز فضایی گادرد ناسا و یکی از نویسندگان مقاله می گوید: ۷۶ درصد انتشار دی اکسید نیتروژن در زمین ناشی از فعالیتهای صنعتی است و اگر ما این گاز را بر روی سیارات دیگر مشاهده نماییم باید از مدل هایی برای تخمین حداکثر میزانی که امکان دارد دی اکسید نیتروژن در اثر فعالیتهای غیر صنعتی ایجاد شود استفاده نماییم. و اگر در سیارات دی اکسید نیتروژن بیشتری از آنچه مدل ما پیشبینی می کند یافتیم می توان نتیجه گرفت این NO۲ در اثر فعالیتهای صنعتی ساخته شده است. با این وجود همچنان احتمال رسیدن نتیجه ی مثبت کاذب وجود دارد و در مطالعات آینده باید از صحت مبحث اطمینان حاصل شود.
استفاده از نیتروژن برای یافتن دنیاهای بیگانه فواید و پیچیدگی های خودش را دارد. اما خوشبختانه ستاره هایی که از خورشید سردتر هستند و تعدادشان بیشتر است نور فرابنفش کمتری ساطع می کنند. این نور گاز دی اکسید نیتروژن را تجزیه می کند. ازاین رو شانس یافتن حیات فرازمینی افزایش می یابد. در مقابل ابرهای موجود در جو می توانند شبیه به این گاز باشند و این مورد بررسی ها را چالش برانگیزتر می کند. با این وجود دانشمندان در حال ساخت مدلهای سه بعدی هستند تا به نتایجی با دقت بالا دست یابند و با مشکلات احتمالی مقابله کنند.
این تحقیقات به صورت آنلاین در مجله ی arXiv در تاریخ ۹ فوریه منتشر گردید.




منبع:

1399/11/25
23:20:54
0.0 / 5
1349
تگهای خبر: آنلاین , صنعت , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
ParsiKav