ثبت تشكیل و شكست پیوند شیمیایی بین اتم ها برای نخستین بار بعلاوه فیلم

ثبت تشكیل و شكست پیوند شیمیایی بین اتم ها برای نخستین بار بعلاوه فیلم

پارسی كاو: دانشمندان برای نخستین بار در دنیای علم با استفاده از میكروسكوپ الكترونی عبوری توانستند تشكیل و شكست پیوندهای شیمیایی بین دو اتم را ثبت كنند.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، برای نخستین بار یك گروه تحقیقاتی از انگلیس و آلمان به سرپرستی پروفسور "اوته كایزر" رئیس میكروسكوپ الكترونی علوم مواد در دانشگاه "اولم"(Ulm) و پروفسور "آندری خلوبیستوف" از دانشكده شیمی دانشگاه ناتینگهام موفق شدند از تشكیل پیوند بین دو اتم "رنیوم"(Re) و سپس شكستن پیوند آنها تصویربرداری كنند.
رنیوم(Rhenium) از عنصرهای شیمیایی جدول تناوبی است. نشانه كوتاه آن Re و عدد اتمی آن ۷۵ است. رنیوم فلزی سفید-نقره ای و سنگین از گروه فلزات واسطه است. رنیوم از نظر ظاهری به منگنز(M) و تكنسیم(Tc) شباهت دارد و بوسیله استخراج و پالایش سنگ های معدنی مس و مولیبدن تولید می شود. نام این عنصر كه در سال ۱۹۲۵ كشف شد از رود "راین" در اروپای غربی برگرفته شده است. این عنصر از كمیاب ترین عناصر روی زمین است و فراوانی آن در پوسته زمین یك در میلیارد برآورده شده است. تا حدی كه حتی در هر تن از غنی ترین سنگ معدن های رنیوم در قزاقستان، كمتر از ۱۰ گرم رنیوم وجود دارد. این عنصر بالاترین نقطه جوش در میان تمامی عناصر و بعد از تنگستن و كربن، سومین نقطه ذوب بالا را دارد. تحمل حرارتی بالای این فلز سبب شده تا از ابرآلیاژهای نیكل و رنیوم در ساخت موتورهای جت استفاده گردد.
این گروه تحقیقاتی برای دستیابی به این موفقیت چشم گیر از میكروسكوپ الكترونی عبوری(TEM) استفاده كردند.
میكروسكوپ الكترونی عبوری یا TEM نوعی میكروسكوپ الكترونی است كه در آن پرتویی از الكترون ها از یك نمونه فوق العاده نازك عبور می كنند و در اثر تعامل الكترون های عبوری با نمونه، تصویر تشكیل می شود. سپس تصویر بر روی یك ابزار تصویرساز مانند یك صفحه نمایش فلورسنت، یا یك لایه از فیلم عكاسی متمركز و بزرگنمایی شده یا توسط یك سنسور مانند یك دستگاه بارجفت شده(CCD) كه نوعی سنسور تصویربرداری می باشد، آشكار می گردد. میكروسكوپ های الكترونی عبوری قادر به تصویربرداری با وضوح قابل توجهی بالاتر از میكروسكوپ نوری هستند و علت آن كوچك تر بودن طول موج الكترون ها نسبت به طول موج نور است.
پس قابلیت عكس برداری از ریزساختار مواد با بزرگنمایی هزار تا یك میلیون برابر با قدرت تفكیكی در حد كوچك تر از یك نانومتر را دارند. میكروسكوپ الكترونی عبوری همین طور توانایی آنالیز عنصری، تعیین ساختار و جهت كریستالی اجزایی به كوچكی ۳۰ نانومتر را به صورت كیفی و كمی دارد. از این میكروسكوپ در طیف وسیعی از رشته های علمی مثل فیزیك، شیمی و علوم زیستی و علم مواد/متالورژی و غیره استفاده می شود.
پروفسور "خلوبیستوف" می گوید: نانولوله ها به ما كمك می كنند اتم یا مولكول را بگیریم و آنها را دقیقاً در جایی كه می خواهیم قرار دهیم. در این حالت ما یك جفت اتم رنیوم را به دام انداختیم تا به هم وصل شده و مولكول "Re2" را تشكیل دهند.
وی ادامه داد: از آنجائیكه رنیوم عدد اتمی بالایی دارد، نسبت به عناصر سبك تر، راحت تر می توان آنرا در میكروسكوپ الكترونی عبوری مشاهده كرد و به ما امكان می دهد هر اتم فلزی را بعنوان یك نقطه تاریك در تصویر مشخص نماییم.
پروفسور "كایزر" اظهار داشت: ما توانستیم تشكیل پیوند و سپس شكست پیوند این اتم ها و مولكول را كه در نهایت در یك شبكه گرافیتی نانولوله جذب شد، ثبت و ضبط نماییم و كشف كردیم كه طول پیوند در Re2 در بعضی مراحل تغییر می كند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4


منبع:

1398/10/29
23:55:44
5.0 / 5
4849
تگهای خبر: دانلود , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ParsiKav